Lina Lennartsdotter Elmblad, Tjejer får ju inte tacklas

”U10 börjar sin träning strax. Du kan väl vara med?” säger Tim plötsligt. Maja sväljer hårt. Nervössväljet. Men samtidigt pirrar det i magen. Vad skulle laget säga? Hon vet att de inte vill ha henne där. Samtidigt en chans att vara med på en träning med Tigrarna. Det vill hon inte missa.

Maja är nio år och kan allt om ishockey. Hon övar skott långt in på kvällarna, paxar ishallen varje ledig tid och tittar varje match Tigrarna spelar fastän de oftast förlorar. Trots att hon älskar ishockey så har Maja inget lag. Tigrarna är killar och där får inga tjejer vara med. 

En dag händer något som förändrar allt. Maja blir en del av laget och blir till och med kallad till match! Men hur tacklar man känslan av att vara oönskad? Övervinner kärleken till spelet verkligen allt? 

Författaren

Att kalla mitt skrivande för ett intresse känns lite fjuttigt, jag skulle mer säga att det är en nödvändighet. Allra flest ord flödar ur mig om jag lyssnar på musik samtidigt, 2021 har det blivit väldigt mycket musik …

Jag heter Lina Lennartsdotter Elmblad och är född 1979 i den lilla byn Östavall, men bor nu tillsammans med man och tre söner i Bergeforsen i Timrå kommun. Jag har tidigare arbetat som socionom, men driver sedan 2014 eget företag med två webbutiker samt ägnar mycket tid till mitt skrivande. 2021 debuterar jag med barnboken Tjejer får ju inte tacklas hos Idus samt novellsamlingen Liljekonvaljens väg 118 hos Visto förlag.

Förutom att vara utbildad socionom har jag läst kurser i Litteraturvetenskap, Kreativt skrivande på Mittuniversitetet i Sundsvall samt Sexologi vid Göteborgs universitet.

Fritiden ägnas främst till familjen, barnens hockey, läsa eller lyssna på böcker och pratfyllda promenader med vännen Anna som också gjort illustrationerna till min barnboksdebut.

1 kommentar på “Lina Lennartsdotter Elmblad, Tjejer får ju inte tacklas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *