Susanne Fellbrink, Än porlar mörka vatten

Cilla försöker bryta sig loss från den cyniska underhållningsbranschen men blir oväntat uppvaktad av Hannele, en ny spännande väninna. Cilla smittas av hennes energi och snart har de storslagna planer för framtiden. Samtidigt märker Cilla att bekanta drar sig undan henne och hon förlorar flera uppdrag utan förklaring. Hon känner sig iakttagen och har en obehaglig känsla av att något är fel.

I samma veva får Cillas vän Meja ett besked som ställer livet på ända och hon blir fånge i sitt eget hem. Hon bestämmer sig för att hjälpa Cilla och häpnar över det hon får veta. Cilla vill inte tro henne, inte förrän det är för sent och både karriär, äktenskap och liv står på spel i en stor härva av lögner och svek.

Vem kan man egentligen lita på och vad döljer sig bakom människors fasader?   

SUSANNE FELLBRINK har under närmare 30 år jobbat som frilansande artist, låtskrivare, konsertarrangör och körledare. I dag hämtar hon inspiration från alla sina erfarenheter till de fiktiva berättelserna där artisten och mångsysslaren Cilla Fallander har huvudrollen. Det är en annorlunda deckarserie som blandar spännande kriminalgåtor med underhållningsbranschens våndor och den utspelar sig i Susannes hemstad Sundsvall.  

Recension

Anders Kapp har läst Än porlar mörka vatten. Det här är hans recension.

Med Än porlar mörka vatten har Susanne Fellbrink hunnit fram till femte delen i sin serie om Cilla Fallander (den finns i handeln från 8 november). Det inträffar inte alltför ofta för mig, prioriterar gärna nya författare, men det är intressant att följa utvecklingen av ett författarskap över flera böcker. Det kan gå olika vägar men här finns en progression på flera plan. Förståelsen för den självbiografiskt färgade huvudpersonen djupnar, skildringen blir mer naken om man så vill, vilket visar på ett starkare självförtroende och ett större mod. Detsamma gäller en skarpare skildring av den nöjesbransch som både Cilla och författaren har omfattande erfarenheter av, med dess goda och onda sidor. Det gäller även utvecklingen av hantverket där författaren blir tryggare i konstruktionen, inser vad som är hennes starkaste sidor. Utöver själva fallet och huvudpersonens utveckling bygger hon in ett tredje element som berörande tema. I förra boken var det ett triumvirat av tre mycket olika kvinnor, Milly, Julia och Alva. I den nya finns i stället två olika sjukdomstillstånd: narcissistiska mytomaner (möjligen ibland kallade psykopater) är extremt otrevliga att stöta på i verkligheten men kan vara tacksamma karaktärer i fiktionen, och ALS (amyotrofisk lateralskleros) är en riktigt hemsk sjukdom på helt andra sätt. Bägge blir trovärdigt levande i den här texten och bidrar starkt till läsintresset.

Läs hela recensionen här.

Sagt om boken

 Susanne Fellbrink har en ruggig förmåga att beskriva det krypande obehag som de flesta kvinnor känner igen. 
– LOTTA OLSSON, DAGENS NYHETER 

 Susanne Fellbrink skriver trovärdigt om huvudpersonernas problem och känslor, samtidigt som en ständigt ökande spänning gör att man inte vill sluta läsa. 
– AFTONBLADET SÖNDAG

”Språket är rappt och effektivt, uppläggen kloka och välfungerande.”
– Susanne Holmlund, Sundsvalls Tidning

Än brinner lågan är en härligt småputtrig roman med en välbyggd intrig. Cillas karaktär är nästan för snäll men annars är rekommendationen: läs!”
– Anette Larsson, BTJ

”En otroligt spännande bok med ett högt tempo och livshistorier som gör att det kittlar otäckt i magen.”
– Kustboktanten

2 kommentarer på “Susanne Fellbrink, Än porlar mörka vatten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *