Millenniumtumult

Stieg Larssons Millenniumserie är en succé över hela världen med få motstycken. De tre första böckerna gavs ut under åren 2005-2009 efter Stieg Larssons död 2004. David Lagercrantz fick därefter uppdraget att skriva ytterligare tre böcker med samma karaktärer och i Stieg Larssons anda. Dessa böcker gavs ut 2015-2019.

Förlaget bestämde sig att ge denna kassamaskin ytterligare liv med tre volymer 7, 8 och 9. Men vem skulle skriva dessa? Ett flertal författare kontaktades och fick skriva ett synopsis och 70 sidor i en tänkt bok.

Thrillerförfattaren John Ajvide Lindqvist blev tillfrågad och tänd på idéen. Han antog utmaningen så till den milda grad att han skrev boken färdig och skickade in den! Han fick positivt svar på manuset, men så helt plötsligt blev han refuserad! Så där satt han med ett färdigt manus, men utan förlag. John Ajvide bestämde sig då att ändå ge ut boken men givetvis ändra karaktärer, vilket krävde att första delen av boken måste skrivas om helt för att skapa bakgrund till handlingen.

Som du vet blev det Karin Smirnoff som fick kontraktet att fortsätta skriva Millenniumserien. Hennes bok, Havsörnens skrik, kommer ut 4 november och hon kommer att delta i Svenska Deckarfestivalen den 10 november.

John Ajvides bok, som skulle ha blivit Millennium 7, Skriften i vattnet, kommer ut den 19 oktober. Det är första delen i en tänkt serie, Blodstormen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *