Sarenbrant / Bergfeldt, Födelsedagen

Föfattare Banner

Driven spänning av nya författarduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt.

Bokomslag

Sången tystnar tvärt när dörren till födelsedagsbarnets rum öppnas. Sängen är tom och fönstret står på glänt. Polisen kallas till huset och en sökinsats påbörjas. Stämningen mellan exfrun, pappan och styvmamman eskalerar. Alla tre har något att vinna på att röja sjuåriga Samuel ur vägen. Och det visar sig snabbt att deras historier inte går ihop. Vad har egentligen hänt pojken?

”Födelsedagen” är första delen i en ny spänningsserie av Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt. Boken utspelar sig under tjugofyra intensiva timmar och är en angelägen bladvändare av riktigt hög kvalitet.

Bokfakta:

Författare: Sofie Sarenbrant / Carina Bergfeldt
Artnr/isbn: 9789137506357
Förlag: Forum
Utgiven: 2023-09-12
Sidor: 405 s
Språk: Svenska
Format: Inbunden
Genre: Deckare/Spänning

Sagt om boken:

”Födelsedagen är en flyhänt thriller.” Dagens Nyheter

”Det är ett säkert spänningsbygge …” Göteborgs-Posten

”… en bladvändare utan motstycke.” Borås Tidning

”Sarenbrant och Bergfeldt rivstartar nya spänningsserien.” Kristianstadsbladet

”Höstens snackis: Den otäcka födelsedagen som blir ett spännande mästerverk.” Blekinge Läns Tidning

Recensioner:

Samuel fyller sju år, pappa, exfrun och styvmamman står redo med tårta, leverpastejmackor och presenter. Stämningen är spänd men de skärper sig för Samuels skull, öppnar dörren och börjar sjunga, sängen är tom, pojken är borta. Nu börjar 24 timmar intensivt sökande, vart har Samuel tagit vägen, har någon tagit honom?

Exfrun, Frida:
TV stjärnan vars program Frida´y drar massor med tittare, hon hänger på nätet, exponerar både sig själv och Samuel hela tiden. Hon blev utkastad från sitt drömhus när hennes man, hittade en ny kvinna.

Pappan, Ted:
Är rik och byggde motvilligt drömhuset åt Frida. Nu känner han sig snärjd, nya kvinnan är gravid sjunde månaden. Bråket mellan exfrun och den nya tär på honom. Samuel mår dåligt av skilsmässan och är svår att hantera.

Styvmamman, Pernilla:
Har jobbat med Frida på TV, nu höggravid, trivs inte i huset som Frida inrett, vill göra om lite här och där. Har svårt att få kontakt med Samuel som slits mellan sina föräldrar. Deras historier går inte ihop tycker poliserna som utreder försvinnandet. Vad döljer de i det infekterade bråket som bara eskalerar?

Skolsystern, Sirpa:
Samuels stöd i skolan, det är henne han pratar med när han är ledsen. Hon finns där men det är egentligen via Samuel hon går för att bli vän med Frida som hon beundrar och vill bli kompis med.

Journalisten, Nilo:
Hon tar på sig uppdraget för sin tidning att följa dramat. Hennes egen son försvann för två år sedan och har inte hittats. Hennes chef är tveksam om hon är lämplig för uppdraget. Hon hittar ganska snabbt att alla har något de döljer. Kan någon av dem tagit Samuel och hans katt Obi som också är försvunnen.

En psykologisk spänningsroman som trappas upp ju längre in i boken man kommer. Alla karaktärer är osympatiska egoister som mycket väl ha kunnat kidnappa Samuel. När sista sidan är läst har jag flera frågor men inga svar? Boken slutat väldigt tvärt.
.
Detta är första delen i en spänningsserie av författarduon.

/ Monica Gullman