Inger Landberg, Sigrid under isen

Författare banner

Sigrid och morfar ska ut på en riktig vinterutflykt. Sigrid ser fram emot att få grilla korv och pinnbröd. Och åka kälke i den bästa pulkabacken i världen! I stället hamnar både hon och morfar i en isvak.

Bokomslag

Ingen verkar höra dem när de skriker på hjälp.

Ska jag dö nu? tänker Sigrid. Plötsligt börjar Sigrid känna sig varm igen. Sakta, sakta sjunker hon ner under ytan. På vägen ner ser hon ett stort och silvrigt djur röra sig mot henne. Det är morfars gammelgädda!

Jaså, är du här och simmar i sjön igen, säger han.

I Sigrid under isen får vi följa Sigrid när hon med hjälp av gammelgäddan och ängeln mormor kommer ur det iskalla vattnet. Men hur ska det gå för morfar?

I slutet av boken finns konkreta tips och fakta kring vad man ska göra när man hamnar i en isvak, samt läsarfrågor att diskutera.

Bokfakta:
Författare: Inger Landberg
Illustratör: Tove Malm
Artnr/isbn: 9789180920629
Förlag: IDUS förlag
Utgiven: 2023-10-25
Sidor: 64 s
Språk: Svenska
Format: Inbunden
Genre: Barn/Ungdom 6-9 år

Inger Landberg

Jag är född och uppväxt i Uddevalla. Jag skrev mycket under ungdomstiden och drömde tidigt om att skriva en bok. Istället ledde mitt intresse för människor och att skriva mig vidare till att utbilda mig till kommunikatör vid Karlstad universitet.

Efter studierna tog mitt arbete mig till Örnsköldsvik där jag träffade min man Lars. Tillsammans har vi två numera vuxna barn och en katt. Vi bor i Bergeforsen två mil från Sundsvall alldeles vid en liten tjärn. På fritiden tycker vi om att vistas i naturen, antingen genom långa promenader sommartid eller skidåkning på vintern.

Under hela mitt yrkesliv har jag läst olika enstaka kurser vid sidan av arbetet. Sommaren 2022 läste jag en distanskurs i barnlitteratur vid Linnéuniversitet. En av uppgifterna var att skriva en skönlitterär berättelse för barn. Det blev början till min första bok Sigrid under isen som kom ut 2023 på Idus förlag.

Varifrån berättelsen om Sigrid kom vet jag inte, men tanken med boken var att skriva en spännande berättelse om en hjältemodig tjej som räddar sin morfar ur en isvak och samtidigt ge viktig kunskap om is-säkerhet.

  • Inger kommer att närvara på vår Julfestival den 25 november 2023.

Beställ/Reservera boken

  • Boken finns till försäljning i vår webbshop.
  • Vi kan även reservera denna titel åt dig för avhämtning i butiken eller för leverans.
    Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig. Då kan du också välja om du vill ha leverans eller hämta i butiken.