Patrick Ekwall, Kattfisken


När Frankie Larsson inser varför hans 5-åriga guddotter Majken blivit föräldralös bestämmer han sig för att hämnas. Planen är vattentät och han blåser krogägaren Sonny Musa Jalonen, känd som Hövdingen av Stockholm, på 12,4 miljoner. Det blir starten på en svindlande flykt från Stockholm till Island, Malmö, söderhavsön Kiribati och den småländska landsbygden.

TV4-stjärnan Anneli Anckargren är alltid beredd på att kämpa med näbbar och klor för att behålla sin plats i rampljuset. Men när skvallerreportern Malte Klarström hittas död på en gata i centrala Stockholm, efter att ha hotat avslöja hennes förhållande med Hövdingen, måste hon för första gången, bokstavligen, gå över lik för att få som hon vill.

Influencern Julia Proper navigerar en tillvaro som framgångsrik bedragare mitt i det spanska svenskparadiset Marbella, lyckligt omedveten om att någon är henne på spåren. Frankie får ett tips om att hon kanske kan hjälpa honom i hans jakt på hämnd och söker upp henne. Ett möte som vänder upp och ner på hela Frankies tillvaro.

Vem går det att lita på i en värld full av lögner, mord, sex, kändisskap, droger och sociala medier? Och vem är på riktigt och vem är bara en kattfisk?  

Kattfisken möter vi autentiska personer från Stockholms kändisvärld och underbart drastiskt tecknade fiktiva karaktärer. Detta är Patrick Ekwalls skönlitterära debut och första delen i spänningsserien om före detta idrottshjälten Frankie Larsson. Han brinner för rättvisa och vackra kvinnor, är street smart och snäll men också farligare än någon anar, om han måste.

PATRICK EKWALL romandebuterar efter 40 år i sportjournalistikens tjänst med Kattfisken. Ett halsbrytande drama i en ny tid, späckad med levande miljöskildringar och galna karaktärer. Boken är en mix av Ekwalls eget yrkesliv som tagit honom över hela världen, från uppväxten i ett malmöitiskt miljonprogram till möten med världens största. Men också den viktiga vardagen som pappa.

Recension

Lustfylld debut med en halsbrytande skröna

Patrick Ekwall är en av landets mest kända sportjournalister med en lång tevekarriär där han följt idrott av olika slag runt hela världen. Han har kommit ut med några böcker tidigare men nya Kattfisken är hans skönlitterära debut, dessutom starten på en planerad serie. Det här handlar om actionfylld spänning på internationell nivå även om basen för berättandet finns i Sverige. Rätt ovanligt är den stora mängden verkliga och kända personer som dyker upp vid sidan av hans fiktiva karaktärer som skulle kunna kallas färgstarka, men det vore en underdrift. Just den här berättelsen har triggats av hans erfarenheter av nätbedrägerier och han har själv sagt: ”Mitt ansikte och mitt namn blir kapat tio gånger om dagen. I mitt fall är det romansbedrägerier nästan alltihop. Det är riktigt äckliga och vidriga människor som är otroligt skickliga på vad de gör.” Det är en halsbrytande och fartfylld skröna, inte helt problemfri men på totalen levererar den en mycket lustfylld läsning.

Läs Anders Kapps recension här.

Vad andra har sagt

»Begåvat. Roligt. Och med fingerspetskänsla för hur det är och låter i kändis-Stockholm. Patrick Ekwall gör ingen besviken!«
– JONAS JONASSON    

»Underhållning på högsta nivå. Och galet spännande!«
– PASCAL ENGMAN