Lisa Bjerre & Susanne Casserfelt, Sprängdåd

Banner Författarna

En bomb briserar i ett bostadshus. En polisman dödas i explosionen. Dådet gör människorna i förorten Bagarmossen skräckslagna. Vem blir nästa offer?

Bokomslag

När polisen Jack Karlberg söker upprättelse slits han mellan lojaliteter i en livsfarlig balansgång. Ska han göra upp med sitt förflutna, en gång för alla?

Samtidigt står 16-årige Eddie inför val som kan förändra hans liv. Med en bror i fängelse och en sjuk mamma tvingas han att strida mot allt han tror på.

Hur långt är en människa beredd att gå för att skydda sin familj?

Sprängdåd är den fjärde delen i serien Linje 17 där vi får följa poliserna Lina Kruses och Jack Karlbergs vardag i Stockholmsförorten Bagarmossen.

Bokfakta:
Författare: Lisa Bjerre, Susanne Casserfelt
Artnr/isbn: 9789164207951
Förlag: Piratförlaget
Utgiven: 2024
Sidor: 343 sidor
Språk: Svenska
Format: Inbunden
Genre: Deckare, thrillers, spänning

Författarna:

Lisa Bjerre är frilansskribent med lång erfarenhet som journalist. Susan Casserfelt är författare till deckarserien Höga kusten som nått stora framgångar. De lärde känna varandra på en skrivarkurs. Sprängdåd är fjärde boken som de skriver tillsammans. Eko av ett skott är ett annat av duons alster.

Recensioner:

Dags att än en gång ta Linje 17 till Bagarmossen tillsammans med Lisa Bjerre och Susan Casserfelt; nya Sprängdåd börjar just som titeln säger med en sprängning på Bergsrådsvägen 1 i denna stadsdel. Lasse Brundin har många planer inför den snart stundande pensionen, han och hustrun Anne-Marie har mycket de vill göra tillsammans när de äntligen snart kan bestämma själva över sin tid. Men så blir det inte, Lasse dör i explosionen. Det tar Jack Karlberg, en av de återkommande huvudpersonerna, hårt, Lasse hade varit hans mentor när han började på Grova brott, blivit hans vän, de hade ryckt ut på larmet tillsammans och han känner sig skyldig; varför var det Lasse som gick ner i källaren för att undersöka den misstänkta väskan? Det finns en hel del vi känner igen från tidigare delar; återkommande karaktärer naturligtvis, men också en hårdnande kriminalitet i olika former, inte minst i försöken att ta över legitima verksamheter för att ge brottsligheten vita fasader. Däremot finns det en del som hackar, denna den fjärde del håller inte riktigt samma nivå som de tre tidigare…
– Läs det fullständiga recension hos Anders Kapp.

/Anders Kapp