Nora Roberts, Det perfekta offret

Ny roman från romancedrottningen Nora Roberts!

Banner Nora Roberts

Morgan Albright har egentligen inte tid att dejta, men ger till slut vika för Luke, den flirtiga killen i baren där hon jobbar. Kort därefter upptäcker hon att någon brutit sig in i huset som hon delar med vännen Nina. På golvet ligger Nina död.

Bokomslag

Den fruktansvärda sanningen är att Morgan själv har släppt in monstret: ”Luke” visar sig vara en efterlyst bedragare och seriemördare. Nina var inte hans vanliga typ. Men det är Morgan.

Utblottad flyr Morgan till sin mammas och mormors hem i Vermont. Hon kämpar för att bygga upp sitt liv, hantera sorgen och våga släppa in vänskap – och kärlek – på nytt. Men hon vet att hennes mardröm bara har börjat. Bedragaren har inte glömt bort Morgan, offret som kom undan.

Bokfakta:
Författare: Nora Roberts
Artnr/isbn: 9789100802608
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Utgiven: 2024
Sidor: 550 sidor
Språk: Svenska
Format: Inbunden
Genre: Deckare, thrillers, spänning

Författaren:

NORA ROBERTS böcker har sålt i över 500 miljoner exemplar över hela världen, varav 5,6 miljoner bara i Sverige. I USA påstår man att det var fjärde sekund säljs en bok som är skriven av henne. Hon har gett ut mer än 200 böcker, och hennes romaner kommer ut i 34 länder. Hon toppar ständigt bästsäljarlistorna i hemlandet USA.

Nora Roberts är född 1950 i Maryland, där hon också växte upp och bor än idag. Hennes författarkarriär började då hon som 29-årig hemmafru med två små barn blev avstängd från yttervärlden av en våldsam snöstorm. För att fördriva tiden gjorde hon då sitt första försök att skriva en kort, romantisk roman. Nora är mycket disciplinerad och skriver varje dag nonstop från klockan 9 på morgonen till 5 på eftermiddagen. Hon gör alltid mycket grundlig research inför sina böcker när det gäller allt från miljöer till faktauppgifter. Hennes hjältinnor är starka, självständiga och intelligenta kvinnor – ”annars är jag inte intresserad av att berätta deras historia”, som hon själv sagt. Noras romaner kännetecknas också av kvick dialog, rapp humor och passionerad kärlek.

Nora har vunnit otaliga priser för sina böcker och kallats Amerikas favoritförfattare av tidningen New Yorker.

Recensioner:

Att läsa en spänningsroman av Nora Roberts är som att mysa ner med en giganormous snuttefilt ❤️ Visserligen en snuttefilt full av bestialiska mördare men ändå en snuttefilt liksom. Det perfekta offret är inget undantag.

Såhär: En galen psykopatmördare utser Morgan Albright till sitt nästa offer men saker går galet och hennes bästa kompis Nina blir bragd om livet istället. Utblottad och förtvivlad flyttar Morgan hem till sin mamma och mormor.

Mitt förhållande med Nora Roberts har varit lite svalt efter de senaste två jag läste (Gömstället och En dotters arv. Inga favoriter) Men allt är förlåtet! Roberts är tillbaka 😍
Jo, det är mycket slanka kroppar, rufsiga frisyrer och dra-i-lakanen-sex men det är väldigt nedtonat. Betydligt mer nedtonat till och med 😱
Det är samma stora familjer och sammanhållning över generationerna som beskrivs med sådan värme att jag också vill vara en del av dem. Husen och miljöerna är precis lika härliga som de brukar vara och såklart är den psykopatiske mördaren lika bindgalen som han brukar vara.
I Det perfekta offret är det mycket fokus på att läka och hitta sig själv, att våga ta avsteg från sina planer och fånga lyckan där den finns. Det är mysläsning ❤️

Jag stör mig en hel del på ”Me Tarzan, you Jane”-mentaliteten och all den där rikedomen och lyxen är tjatig till förbannelse, men jag väljer att bortse från det och vår hjältinna är förnuftig. Hon vägrar vara en damsel in distress 😊

Om Det perfekta offret skulle vara ett väder skulle den vara en varm försommardag med klarblå himmel och fågelkvitter i luften ☀

/ Ina #wowzadelux

Ps. Översättningen av @annacamillajacobsson är perfa! Det är inte ofta jag reagerar på att översättningar är spot on, men här gör jag det 💕