Varför får jag dubbla utskick!?

Den frågan får jag ibland. Det ska vi reda ut.

”Akademibokhandelns vänner” – Akademibokhandelskedjans kundklubb

I Akademibokhandeln har vi en kundklubb, som heter ”Akademibokhandelns vänner”. Det är därför vi i kassan frågar om du är med i vår kundklubb och gärna ”blippar” på ditt körkort eller annan legitimation. Medlemsskapet är baserat på ditt personnummer och du blir medlem i kassan.

Medlemsskapet ger dig tillgång till ”Vänpriser” på utvalda titlar, ”Vändagar” på hela eller delar av butikens sortiment, eller personliga erbjudanden som gäller bara dig.

Du får då och då utskick från kundklubben via SMS eller mejl för att tipsa om dina förmåner. Dessa utskick går ut till alla medlemmar i hela Sverige. Så långt når det gäller kundklubben.

Bokhandlarns VeckoMAGAZIN – Vängåvans kundklubb

Som din lokala ”kvartersbokhandlare” vill jag gärna ha kontakt med de kunder som ofta kommer in till vår butik för att informera om sådant som kan vara intressant för just dem.

Därför skriver jag, sedan ett tiotal år, på ett ”VeckoMAGAZIN”, som jag skickar per mejl till de kunder som anmält sig som prenumeranter. Utskicket går per mejl varje helgfri måndag runt lunchtid.

Jag skriver om de författaraktiviteter som är på gång hos oss och när biljetter släpps. Vi läser, tipsar och recenserar aktuella böcker med hjälp av bl a Anders Kapp, Maud Granholm, Monica Gullman, Ingalill Eriksson, Eveline Santner, Lotten Glans, Caroline Nilsson, Ina Hurtig och ibland någon gästrecensent. Dessutom skriver jag om aktuella företeelser i bokbranschen och annat smått och gott.

Ett problem med mejl nuförtiden är spamfilter. Ibland tycker sådana filter att VeckoMAGAZINET är spam (!?) och förpassar det till en mapp som heter ”skräppost” eller ”trash”. Sök gärna där om det inte kommer vid lunchtid på måndag.

Vill du prenumerera på VeckoMAGAZINET kan du göra det här eller i kassan. Testa gärna, det är lätt att avboka.

Slutkläm

Det kan vara förvillande med dessa två budskap som är helt olika vad gäller målgrupp och budskap.

Det kan alltså vara i sin ordning att du får ”dubbla” mejl. Då är du med både i Akademibokhandelns Vänner och Bokhandlarns VeckoMAGAZIN.

Nu i REA-tider har vi lokalt retat oss på att Akademibokhandelns vänner i utskick har marknadsfört att du som kund kan handla dina reaböcker från kedjans nätbutik, ”Akademibokhandeln.se”. Det är lätt att tro att du då handlar från oss, din lokala butik. Men så är inte fallet. Det är heller ingen skillnad i pris. Det finns ingen koppling mellan vår butik och nätbutiken Akademibokhandeln.se.

Vi är tacksamma att du vill du stödja oss, det ger oss möjlighet att fortsatt driva en lokal bokhandel i Sundsvall.

Lennart Bergström