Margareta Rudbo, Ormmannen

Margareta Rudbo

Vid snart fyllda 82 år vet jag forfarande inte vad jag egentligen vill bli. Som tonåring drömde jag om att bli författare. Men så kom själva livet emellan med kärlek, man och barn, och numera även barnbarn och barnbarnsbarn. Så efter ett långt och händelserikt liv blev jag till slut barnboksförfattare. Det kan jag kalla mig numera.

Jag ser mig själv som en mångsysslare. Vid sidan av mina år som musiklärare, kyrkokantor och körledare, frilansjournalist, fritidspolitiker och ideellt aktiv, har jag studerat och tagit flera akademiska examina, bland annat i kulturpedagogik,journalistik och  en fil.kand i humanekologi. Så det har blivit en hel del vetenskapliga uppsatser.

Under åren som musiklärare gjorde jag tillsammans med en kollega, Lillian Sundström, debut som läromedelsförfattare. Det var i rättan tid och lyckosamt. Svensk Skolmusik sålde nära 14.000 ex. av våra häften under de cirka 10 år som vi fick royalty.

På 90-talet och en bit in på 2000-talet skrev jag som frilansjournalist bland annat en hel del för Sundsvalls Tidnings numera nerlagda Featurebilaga och varje månad krönikor, under vinjetten Eftertankar, för Familjesidan. Krönikorna blev till sist samlade i min bok Källor till glädje och fick ett mycket positivt mottagande av sina läsare.

Ormmannen

Ormmannen Göran Hermansson är en mycket huggormsintresserad man som gärna berättar om sina ormeskapader under de senaste tjugo åren, sina ormvänner och om miljön på norra berget.

På norra berget finns ett litet Skansenliknande område med djur och gamla ditflyttade hus. Livet på bondgården, i fäbodvallen eller timmerkojan kan begrundas genom de hitflyttade husen.

I området finns en huggormsplats. Där träffar man ofta ”ormmannen” som gärna talar om sitt mycket stora intresse och kunnande om just huggormar.

Nu har Margareta Rudbo skrivit en lärande bok för barn från sex år, som baseras på ”Ormmannens” berättelser.


Beställ/Reservera boken

Boken finns till försäljning i vår webbshop.

Vi kan även reservera denna titel åt dig för avhämtning i butiken eller för leverans.
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig. Då kan du också välja om du vill ha leverans eller hämta i butiken.