Vinnare av pusselmotiv är utsedd

I december 2023 utlyste vi en tävling om bästa vinterbilden. Syftet var att tillverka 1000 bitars pussel med motiv från vår fina stad som i år firar 400 år.

Vi fick in mer än 100 bilder så juryn hade ett digert arbete att välja ut den bästa bilden. Först en grovsortering. För det första måste pusslet gå att lägga, motivet får inte ha för stora partier som är helt svarta eller helt vita, det måste vara intressant och på något sätt visa en miljö i staden. Sedan måste det vara en bild i liggande format, som pussel nästan alltid har och vara i tillräckligt hög upplösning. Där försvann tre fjärdedelar av bidragen.

Vinnare blev Irina Schödin med denna fantastiska bild på Vängåvan i vinterskrud. Grattis!

Pusselmotiv Sundsvall Vängåvan

Pussel med detta motiv kommer att finnas i lager i maj.

Irina Schödin

Mina intressen för konst och historia väcktes hos mig redan i barndomen efter att jag hade sett väggmålningar och skulpturer och hört spännande berättelser om renässanstiden. Det gjorde mycket stort intryck på mig som ledde till mitt intresse för fotografering och passion till konstnärligt vackra fotobilder. Nyfikenheten till fotokonst gjorde att jag läste på Konsthögskolan Valand vid Göteborgs universitet, sedan studerade jag vid Mittuniversitetet och tagit ut kandidatexamen i sociologi 2015.

Den här bilden på Vängåvan fotograferade jag slumpmässigt med en systemkamera. Jag fotograferar ganska sällan med mobilkamera. Jag såg ett vackert vintermotiv och hur Vängåvan var vacker den där vinterkvällen. Det var juletid med nysnö, de småhusen runt fontänen och många julgranar. Det var en fin julstämning.

När jag hörde om tävlingen var det självklart för mig att skicka in den här bilden för att också dela min upplevelse med andra. Så jag är mycket glad att bilden vann tävlingen!