Christoffer Sorner, Hansson & Nilsson löser fallet

Författarfoto

En actionladdad deckare med stark 80-talsnostalgi.

Sommaren 1986. Hansson och Nilsson tror att de ska vila upp sig efter att ha löst ett tufft fall där de tvingats infiltrera en liga med skinnskallar som piratkopierat och smugglat tusentals illegala LP-skivor till öststaterna. Istället hamnar de mitt i skottlinjen när världens i särklass största popstjärna, Davy Tyler, blir mördad i Stockholm.

Bokomslag

När de inser att polisen misstänker dem tvingas Hansson och Nilsson att fly. De har snart ett koppel av elaka skinnskallar och ihärdiga poliser i hälarna under en färd som tar dem långt in bakom järnridån. Bland biljakter, helikopterkrascher, explosioner och skottlossningar blir det en kamp mot klockan när de måste bevisa sin oskuld innan den verklige mördaren hinner undan. Allt till ett soundtrack av det bästa 80-talet har att bjuda på.

Det är tuffa oneliners, hårda nävar och cool attityd med neongröna kläder, chockrosa solglasögon och fyrtiofem liter hårspray.

Bokfakta:
Författare: Christoffer Sorner
Isbn: 9789178854196
Förlag: Visto Förlag
Utgiven: 2021
Sidor: 308 sidor
Språk: Svenska
Format: Danskt band
Genre: Deckare/Spänning


80-talet ringde … och vill ha fler kvinnliga actionhjältar!

– Jag ville skapa en tuff och cool kvinnlig karaktär på ett sätt vi inte sett henne i svenska deckare förut, säger Christoffer Sorner. Hon har inte ett trassligt kärleksliv. Hon är inte jagad av sitt förflutna. Hon är inte överdrivet vacker och sexig. Hon har inga samarbetssvårigheter eller problem. Hon bara är. Cool och häftig.

Det som gör Hansson och Nilsson unika är att de enbart är kollegor. Vi har läst och sett det tusentals gånger förut. Så fort vi har en kvinnlig och manlig karaktär ska de bli kära i varandra där den ena vill lite mer än den andra och så velas det och trånas det fram och tillbaka sida upp och sida ner. Jag kan lova här och nu att Hansson och Nilsson aldrig kommer bli kära och de kommer aldrig ligga med varandra. De är vänner och kollegor och inget mer.

Musiken är jätteviktig för boken, fortsätter Christoffer. I en film är det lätt att lägga på musik för att skapa stämning och känsla hos publiken. Jag ville göra samma sak genom att skriva in att karaktärerna lyssnar på specifika låtar vid särskilda tillfällen. Förhoppningsvis skapar det ett soundtrack i läsarens huvud.


CHRISTOFFER SORNER jobbade som film- och musikjournalist från 1995 till 2003 och skrev för bland andra ungdomstidningen Chili, månadsmagasinet Hennes och svenska Playboy. Han debuterade 2004 med ungdomsboken Betong (Bonnier Carlsen) och följde 2005 upp med reportageboken Festival (Spiralla Förlag). Hansson & Nilsson Löser Fallet är hans första deckare.

Christoffer bor i Stockholm och jobbar idag som företagare. Han driver två olika företag tillsammans med delägare samt ett eget bolag. Bland annat erbjuder han IT-support.

Christoffer har ett väldigt stort populärkulturellt intresse. Det innefattar film, musik, böcker, serietidningar, teveserier och delvis även spel. Han ser i snitt 265 filmer per år (ja, han räknar). I runda slängar har han sett ca 8 000 filmer och mycket av det kokades ner och blev Hansson & Nilsson.
Detta är den första delen i en planerad serie om rock ’n’ rolldetektiverna Hansson & Nilsson.

Recension:

Ni vet det där uttrycket ”Fullt ös medvetslös”? Om det var en bok så skulle det vara ”Hansson och Nilsson löser fallet” av Christoffer Sorner @rocknrolldetektiverna

”Smällen kom hårt och snabbt”
Så börjar det och så fortsätter det. Att läsa den här är som att få en actionrulle körd på snabbspolning i huvudet. Det är så kul!
Så här: Hansson och Nilsson ska vara ”barnvakter” åt den hysteriskt stora popstjärnan Davy Tyler men det går inte helt smidigt om vi säger så. Popundret blir mördat och samtidigt som våra hjältar försöker undvika att bli ditsatta för mordet ska de parera ett gäng piratkopierande skinnskallar på krigsstigen.

Det är så mycket sprit att jag blir bakfull bara av att läsa om det, så många 80-tals referenser och så fantastiska liknelser att jag häpnar på varje siduppslag. Eller vad sägs om ”dala snabbare än Siewert Öholms trovärdighet efter hela Vasp-debaclet i Svar Direkt” 😂 (ska det verkligen stå Vasp?)

Det är nästan så jag tycker synd om eventuella läsare som inte känner igen de där grejerna på en gång 😬
Min favvodel är när de befinner sig bakom järnridån och mest av allt när de kamperar i ett kyffe i Prag. Det är banne mig briljant!

Så, slutligen, om du vill läsa böcker som får fancy schmancy litteraturpriser så är det här inte en bok för dig.
Om du däremot, som jag, älskar att läsa böcker med störtsköna och helgalna hjältar där smockor och svordomar haglar, där oneliners står som spön i backen och skurkarna får veta att de lever (den hårda vägen) då är det här en bok för dig! Mer underhållande underhållning är svår att hitta 😍

#wowzadelux / Ina

Boksignering

Träffa Christoffer lördagen den 17 juli mellan 12-15. Läs mera här! Varmt välkommen!

Beställ/Reservera boken

Vi kan reservera denna titel åt dig för avhämtning i butiken eller för leverans.
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig. Då kan du också välja om du vill ha leverans eller hämta i butiken.