Faysa Idle, Ett ord för blod


2015 skjuts en ung man till döds i norra Stockholm. Faysa Idle känner honom som sin bästa vän. För resten av Sverige är han känd som en grundarna till det kriminella nätverket Dödspatrullen. Skjutningen blir början på en våldsam tid i svensk historia – vänner blir över en natt fiender och snart rasar en dödlig konflikt på gatorna. En av de första att välja sida blir Bilal – Faysas egen bror. Det dröjer inte lång tid innan hotbilden sprider sig från honom, ut i familjen.   

Stockholms förorter brinner och mitt i elden står Faysa. En ung poet med en fot på varje sida av gängkriget som släckt hundratals liv under det senaste decenniet. Hur ska man bygga sig ett liv när alla omkring en när som helst riskerar att dö i förtid?   

Ett ord för blod är en berättelse om att vara människa, anhörig och kvinna och hamna mitt emellan det vanliga samhället och det brutala gängvåldet.

Faysa Idle (f. 1998) växte upp i Tensta och har förlorat både vänner och familjemedlemmar i det svenska gängkriget. I dag verkar hon som poet och kreatör. Ett ord för blod är hennes första bok.

Faysa Idle kommer att delta på MittLitt festival i Sundsvall, 21/10-4/11. Läs mer här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *