Vi ska fira 40 år i Litteraturens tjänst


Det är med stolthet som vi firar att det har funnits bokhandel i Sundsvall i 183 år. Från det att Anders Petter Landin startade den första bokhandeln i Sundsvall den 1 juli 1840, som en av de första i landet. Han startade även den 16 januari 1841 en dagstidning, som numera heter Sundsvalls Tidning. Efter AP Landin har det passerat många bokhandlare, bland andra Erik Hollner, Carl Oscar Collin, Janne Sunesson, CG Nyman och legendaren Arne Jonzon, som 1983 överlät bokhandeln till oss. Hela historien från 1840 kan du läsa på en länk nedan.

Sundsvall fyller 400 år, bokhandeln har funnits i 184 år, vi har drivit bokhandeln i 40 år och själv har jag fyllt mogen ålder med råge. Jag har dessutom förärats med Sundsvalls Tidnings och SCA Stipendium, som tillkännagavs den 16 januari 2024 och utdelades den 31 januari. Ett mycket prestigefyllt pris. Läs juryns motivering här.

Anders Edholm SCA, Lennart Bergström, Susanne Holmlund ST

Det tyckte jag var lämpligt att fira med ett Bokhandelns Jubileumsår 2024.

Starten på Jubileumsåret blir med två Jubileumsfrossor, den första onsdag 31 januari, då jag bjudit in två av mina favoriter Klas Norberg och Per-Åke Stockberg, två musiker som verkligen kan konsten att skapa en feststämning. Det blir en musikalisk resa som sträcker sig från 40-talet till i dag med Klas fantastiska röst och scenuttryck till Per-Åkes sång och skickliga hanterande av saxofon och klaviatur.

Extra Jubileumsfrossa 13 februari

Biljetterna till Jubileumsfrossan, onsdag 31 januari, tog slut i ett nafs och många blev utan. Därför vill jag, Klas och Per-Åke, göra en extra Jubileumsfrossa. Datum för detta blir tisdag den 13 februari, kl 18.30.

  • BILJETTER: Finns i kassan eller i vår webbutik, (slutsålt)
  • VIDEO: Titta gärna på ett smakprov från den 31 januari här!

Program

18.30 Balladen om Sundsvall med Klas Norberg
18.50 De legendariska bokhandlarna
19.10 Klas Norberg & Per-Åke Stockberg underhåller
19.50 Paus, vi bjuder på dryck och tilltugg
20.15 Klas Norberg & Per-Åke Stockberg underhåller
21.00 Avslutning


Vilka är Klas och Per-Åke?

Klas Norberg från Nora i Ångermanland är en skicklig och mångfacetterad artist som bjuder på sig själv och gärna plockar fram det helt oväntade under sina variationsrika framträdanden. Han är en mycket efterfrågad, välutbildad och ytterst kompetent musikalisk glädjespridare med många strängar på sin välstämda lyra.

Klas började som sångare i ett band som spelade 50-talsrock. Han kom samtidigt in på Operahögskolan och började dessutom spela och sjunga visor. När Klas intar scenen kan repertoaren växla snabbt från Elvis Presley till Jussi Björling.

Per-Åke Stockberg är utbildad vid Piteå Musikhögskola. Han var lärare i många år på Kulturskolan i Kramfors innan han sade upp sig och blev frilansande musiker. Per-Åke har genom åren deltagit i många olika projekt, inte minst med Klas Norberg. Han är en briljant saxofonist och pianist och en bärande del av populära Holmstens Trio. Han är även ledare för Kramfors storband.

Biljetter

Biljetterna är slutsålda.

Välkommen!

Lennart Bergström
Bokhandlare

Mer att läsa om…

Bokhandlare Arne Jonsson:
https://bokhandlarn.blogspot.com/2021/05/arne-jonzon-var-en-kulturens-van.html

Bokhandlare Janne Sunesson:
Janne Sunesson, bokhandlare i Sundsvall under 61 år

Bokhandlare Lennart Bergström och bokhandelns historia från 1840: https://bokhandlarn.blogspot.com/2020/01/bokhandelns-historia-fran-1840.html