Tua Burlin, Konungens ultimatum


Riddare Trond har sänts till Klippvreta för att storma fogdeborgen. Ett farligt uppdrag, men Trond är mer oroad över sin älskade Matilda, allmogeflickan som kung Gustav tvingat honom att förskjuta och som är anhållen för ett överfall på fogden. Anteckningsboken som kan rentvå henne och därmed rädda hennes liv är försvunnen och Trond rider mot Stockholm för att vädja till kung Gustav om nåd. Kommer han hinna fram innan hon avrättas? 

Förkrossad av Tronds svek hålls Matilda fången i hans föräldrahem. På order av kung Gustav ska Tronds far utse en lämplig make åt henne, ifall hon skulle bli benådad. Valet faller på Sölve, en äldre man vars agerande Matilda har svårt att tyda. Ohjälpligt förälskad i Trond försöker hon undkomma trolovningen men konfronteras med konungens ultimatum på värsta tänkbara vis: Sölve ser henne redan som sin. 

Konungens ultimatum är den andra delen om Matilda och Trond, en härlig historisk romance fylld av äventyr, spänning och het romantik.        

Författaren

TUA BURLIN (f. 1973) debuterade 2022 med Konungens sändebud. Hon bor i Sundsvall och arbetar som chef för en affärsavdelning på ett fastighetsbolag.

2 kommentarer på “Tua Burlin, Konungens ultimatum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *