H.S Palladino, Den som fruktar snön

Författarbanner

Terapeuten Bjørk Isdahl har stämt träff med en av sina tidigare klienter vid namn Azora. Väntan i den mörka höstkvällen förvandlas till en mardröm när Azora faller från taket på byggnaden bredvid och Bjørk blir vittne till hennes död.

Nästa dag får hon besök av polisen, som på offret har hittat ett foto av Bjørk med orden: Jag vet varför du har mardrömmar. Att Bjørk har mardrömmar är helt sant; däremot har hon aldrig berättat för någon om dem…
Osäkerheten kring vad som egentligen inträffat växer. Både polisen och Bjørk börjar utreda sambandet mellan henne själv och Azora, och om det kan finnas en koppling till dödsfallet – som snabbt visar sig vara allt annat än ett självmord.
I översättning av Kalle Hedström Gustafsson.

Bokfakta:
Författare: H. S. Palladino
Artnr: 9789180638784
Förlag: Modernista
Utgiven: 2023
Sidor: 343 s
Språk: Svenska
Format: Inbunden
Genre: Deckare, Spänning, Thriller

H. S. PALLADINO är en norsk författare och resefantast som har bott och verkat på tre olika kontinenter. Den som fruktar snön är hennes debut, en psykologisk spänningsroman som hyllats i hemlandet och blivit nominerad till det prestigefyllda Riverton-priset. Rättigheterna har hittills sålts till Tyskland, Danmark och Sverige.

Sagt om boken:

”Förgängelsens ruiner lyser i höstmörkret”, Anders Kapp

»En mer genomarbetad kriminaldebut får man leta efter.« Betyg: 5 av 6 – Randaberg 24

»Spännande & uppslukande kriminaldebut.« Bogrummet.dk

»En effektiv och väl genomarbetad kriminaldebut. Avslöjandena på slutet kommer att överraska även den mest vakna av läsare.« Verdens Gang

Recension:

Björk Isdahl är terapeut. Hon har gjort en missbedömning i ett fall i sitt jobb där hon bistår polisen. Hon är nu tillfälligt suspenderad, hatad av hela Norge i media.
Hon jobbar nu som terapeut med en grupp män som måste lära sig behärskning. Inte utöva sin ilska på särskilt kvinnor i nära relationer. Hon vet ju att ilska är lika beroendeframkallande som droger. Själv lider hon av ständigt återkommande mardrömmar. Hon har gjort slut med sin pojkvän Kristian, han vill bilda familj, köpa hus och skaffa barn. Hon är inte redo för det, mycket som ställer till det för henne just nu. Dessutom tror hon att hon är gravid. Kristian skulle bli glad, själv är hon osäker, vill hon bli mamma? Kommer hon att klara av det?
En kväll ringer Azora, drogmissbrukare och en av hennes tidigare klienter. Hon vill träffas, har något hon vill berätta. Motvilligt går Björk med på det. När hon är på platsen de kommit överens om får hon se Azora falla från ett högt tak. Björk blir vittne till hennes död.
Varför skulle Azora begå självmord när hon enträget ville träffa Björk och berätta något för henne? Björk förstår ganska snabbt att det är mord. Någon har slängt eller knuffat Azora från taket, men varför? Björk kan inte låta bli att rota i fallet, ju mer hon hittar desto mer förstår hon att detta faller tillbaka på henne själv. Någon vill inte att hon rotar utan börjar göra allt för att skrämma henne, få henne att sluta. Vad är kopplingen mellan Björk och Azora?
En smart och välskriven kriminalroman, slutet blir en överraskning, får mig att spärra upp mina ögon och häpnas.
Förstår varför boken är nominerad till det prestigefyllda Rivertonpriset.

/ Monica Gullman

Beställ/Reservera:

Vi kan reservera denna titel åt dig för avhämtning i butiken eller för leverans.
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig. Då kan du också välja om du vill ha leverans eller hämta i butiken.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *