Katarina Widholm, Käraste vänner

Nu kommer den efterlängtade fortsättningen på Räkna hjärtslag och Värma händer. Katarina Widholms älskade romaner om Betty har tagit läsarna med storm och rättigheterna har sålts till flera länder.

Året är 1949 och Betty fyller 30 år. Födelsedagen firar hon tryggt tillsammans med man, barn, släkt och vänner. Äktenskapet med Olof bygger på förtrolighet och vänskap, tillsammans har de fått sonen Anders. Betty arbetar i sin bokhandel, sköter Småtrycksförlaget och har huvudansvaret för hushållet. Hon bestämmer sig dessutom för att ta körkort.

Men under ytan är allt inte lika bekymmersfritt. Betty känner sig ofta otillräcklig och har dåligt samvete för att hon inte hälsar på oftare hos modern i Hudiksvall. Olof börjar dra sig undan och Betty saknar deras gemenskap. Dottern Martina spås en lysande framtid som sångerska och när hennes biologiske far, Martin Fischer, vill ta upp kontakten med henne blir Betty djupt orolig. Samtidigt hopar sig de ekonomiska bekymren och när Betty dessutom blir osams med bästa väninnan Viola är inget längre som det varit.

Käraste vänner är en berättelse om hur vänskap kan bevaras och hur lätt den kan misstas, men det är också en berättelse om hur verklig vänskap kan växa fram när man minst anar det.

Bokfakta:
Författare: Katarina Widholm
Artnr: 9789180502726
Förlag: Historiska Media
Utgiven: 2023-08-21
Sidor: 408 s
Språk: Svenska
Format: Inbunden
Genre: Skönlitteratur

Katarina Widholm är född 1961 i Hälsingland. Efter en tid i Stockholm och utomlands har hon återvänt och är nu bosatt i Hudiksvall och Hassela. Hon arbetar numera som författare på heltid.

Med debuten Räkna hjärtslag fick hon ett stort genomslag och boken älskades och läsarna och hyllades av en enig kritikerkår. Framför allt framhölls hennes förmåga att fånga tidsandan och ge hembiträdet en plats i litteraturen. Under arbetet med debutromanen ägnade Katarina Widholm stor tid åt research, plöjde tusentals tidningssidor, hushålls- och kokböcker, musik och film från tiden – allt för att lära känna Bettys värld.