Susanne Fellbrink, Än klingar toner falska

Porträttfoto Banner

Cilla Fallander har gått igenom en tuff period och behöver något nytt att fokusera på.

När hon får veta att den omtalade danska kören United Voices ska hålla en workshop på den gamla militärön Storholmen utanför Sundsvall anmäler hon sig.

Spåren leder Cilla hela vägen till den mytomspunna danska ön Anholt där körverksamheten har sitt säte. Hon märker snart att det är något märkligt som pågår kring kursgården, som omgärdas av öken. Det sägs att förr i tiden begravdes de skeppsbrutna där, både levande och döda.

Plötsligt är hon indragen i en härva där hon fruktar att både hennes eget och andras liv står på spel. Än klingar toner falska är den sjätte delen i serien om artisten Cilla Fallander.

Kan kvinnornas försvinnanden ha koppling till kören?

Bokfakta:
Författare: Susanne Fellbrink
Artnr/isbn: 9789178359882
Förlag: Bokfabriken
Utgiven: 2023-11-08
Språk: Svenska
Format: Inbunden
Genre: Deckare/Spänning

Sagt om boken:

”Dramatiskt och mörkare än tidigare böcker. Susanne Fellbrinks starkaste bok.”

– Anders Kapp, Kapprakt

Recensioner:

När vi nu i Än klingar toner falska för sjätte gången får träffa Cilla Fallander har hennes skapare / alter ego Susanne Fellbrink genomfört en del förändringar; tidigare böcker har primärt utspelat sig i stadsmiljö med olika byggnader i Sundsvall som dominerande skådeplatser men nu hamnar vi i stället på två öar, en är visserligen nära Sundsvall men den andra är danska Anholt. Om hon delvis lämnar sin hemmageografi så väljer hon en annan sorts hemmaplan; sången har alltid varit viktig för den här författaren, hon har också erfarenhet som körledare, och här finns körsång i centrum av en berättelse där vi får lära oss att musik inte alltid byggs av glädje, det här är också lite mörkare än hennes tidigare böcker som normalt betecknas som mysdeckare eller cosy crime. Även den berättartekniska formen har genomgått en renovering. Cilla mår inte bra alls, efter den förra bokens händelser har hon mer eller mindre isolerat sig under två år, gått upp tio kilo och tappat rösten. ”Kanske har hon varit utbränd utan att fatta det, eller möjligtvis vidbränd, i alla fall helt säkert lite väl hårt rostad, och det kanske även kan sätta sig på rösten.”

… Läs den fullständiga recensionen på Kapprakt.

– Anders Kapp, Kapprakt


SUSANNE FELLBRINK har under närmare 30 år jobbat som frilansande artist, låtskrivare, konsertarrangör och körledare. I dag hämtar hon inspiration från alla sina erfarenheter till de fiktiva berättelserna där artisten och mångsysslaren Cilla Fallander har huvudrollen. Det är en annorlunda deckarserie som blandar spännande kriminalgåtor med underhållningsbranschens våndor och den utspelar sig i Susannes hemstad Sundsvall.