Kvällste med skorpor och bästa boken

Fika och läsning av bästa boken hör ihop. Här får du ett recept på glutenfria spröda saffransskorpor som riktigt smälter i munnen. De är våra favoriter!

Saffransskorpor

Mycket behändiga att bjuda på när du får oväntat läsfrämmande. Enda risken är att de tar slut.

Ingredienser för ca 25 skorpor

1 msk kokande vatten
1 kuvert saffran
100 g rumsvarmt smör
1½ dl strösocker
2 ägg
1 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl mandelmjöl
ca 5 dl fin glutenfri mjölmix

Annan smaksättning än saffran, t ex chokladbitar, kardemumma eller citronzest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda hett vatten och saffran och låt stå tills det svalnat.
  3. Vispa smör och socker, tillsätt äggen ett i taget och vispa till en jämn smet. Vispa i den avsvalnade saffransgrädden. Blanda de övriga ingredienserna och rör ner i smeten. Blanda ordentligt.
  4. Dela degen i tre delar, forma längder och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter, (beroende på ugn).
  5. Ta ut plåten och skär skorporna i bitar, låt dem ligga kvar på plåten med mellanrum. Sänk ugnsvärmen till 100° och torka skorporna mitt i ugnen i ytterligare 30-40 minuter tills de är torra.

Njut gärna av saffransskorporna med en god bok, kanske Katarina Widholms senaste bok, Käraste vänner, den efterlängtade fortsättningen på Räkna hjärtslag och Värma händer. Katarina Widholms älskade romaner om Betty som har tagit läsarna med storm.

Share:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *