Mai-Lis Hellenius är gäst på Bokens Afton, 4 december

Allt fler blir medvetna om livsstilens betydelse för hälsan. Trots det upplever många att det har blivit svårare att veta vad som egentligen är det bästa. Vi möts av mängder med råd och ibland är de direkt motsägande. Budskap sprids snabbt och effektivt i sociala medier och det har blivit svårare att skilja på fakta och tyckande.

Den här boken vilar på vetenskaplig grund. Mai-Lis Hellénius berättar om vad den samlade och aktuella forskningen säger om rörelsens, matens, stressens, ja helt enkelt livsstilens betydelse för vår hälsa. Boken är fri från pekpinnar, förbud och inte-göra-listor . Det måste bli roligare och lättare att ändra livsstil. Och kom ihåg att det aldrig är för sent! En liten men konsekvent förändring av hur vi lever våra liv i vardagen har stor effekt på välmående och hälsa. Boken innehåller ett 30-tal av Mai-Lis favoritrecept.

Mai-Lis Hellénius är professor på Karolinska Institutet och specialist på förebyggandet av hjärt-kärlsjukdom med fokus på vår livsstil, framför allt fysisk aktivitet och matvanor. Hennes  böcker har blivit prisbelönta och hon har fått flera utmärkelser för sin forskning och sitt folkhälsoarbete.

’Forskning har visat att vi kraftigt underskattat livsstilens betydelse. Vi skulle kunna vara ännu friskare, må ännu bättre och leva ännu längre.’

Bokens Afton

Mai-Lis Hellenius är gäst på Bokens Afton, 4 december 2023, kl 18.30. Köp biljett i kassan eller i webshopen.

1 kommentar på “Mai-Lis Hellenius är gäst på Bokens Afton, 4 december

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *